Hartige Recepten

Homemade (healthyer) kapsalon + vega optie!

Zin in zo’n lekkere vette bak kapsalon? Maar dan liever iets gezonder, en gewoon uit je eigen keuken? Dat kan! Door gebruik te maken van ovenfrites en minder vet vlees heb je met dit recept binnen een halfuur je eigen heerlijke kapsalon op tafel staan, een stuk gezonder dus als wanneer je ‘m besteld ๐Ÿ˜‰ Daarnaast kun je je kapsalon natuurlijk ook vegetarisch maken door vleesvervangers te gebruiken of het vlees te vervangen door extra groenten zoals plakjes courgette!

Wat heb je nodig? (1 persoon)

Hoeveel je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van hoe groot jij je kapsalon wilt. Ik haalde aluminium ovenschalen in huis van 22 x 15,5 x 4,8 cm. Ik denk dat dit een mooie medium maat is voor 1 persoon en heb mijn recept daarom daarop gebaseerd.

  • Ovenschaal
  • 250g Ovenfrites
  • 100g fijngesneden ijsbergsla
  • 1 plak voorgesneden kaas naar keuze (bij voorkeur minder vet kaas)
  • Rode ui
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Siracha
  • Knoflooksaus (bekijk ook mijn recept voor gezonde knoflooksaus!)
  • +/-250g vlees naar keuze (ik gebruikte de kip kebab flakes van de Albert Heijn, deze geven een echte dรถner smaak aan je kapsalon!) Je kunt natuurlijk ook gaan voor shoarma, kipdijfilet etc.

Bereiding

  1. Bak de ovenfrites af volgens de verpakking. Terwijl de frites in de oven zitten, snijd je de komkommer in kleine reepjes, de tomaat in halve plakjes en de rode ui in dunne halve ringen.

    Als je hebt gekozen voor rauw vlees zoals shoarma of kipfilet, zorg dan dat je deze ook bakt in de tijd dat de frites in de oven zitten.

  2. Als de ovenfrites mooi goudbruin en knapperig zijn verdeel je de frites over de bodem van jouw ovenschaal. Verdeel het vlees over de frites en beleg met de kaas.

  3. Zet de ovenschaal voor 6-8 minuten in de oven op 200ยฐC (heteluchtoven).

  4. Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over de gehele ovenschaal, verdeel de komkommer, ui en tomaat erover en maak je kapsalon af met knoflooksaus en siracha!

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *