How to

How to: au bain-marie chocolade smelten

Voor het smelten van chocolade kun je de ‘au bain-marie’ techniek gebruiken. Dit houdt simpelweg in dat je een pan op het vuur zet met een klein laagje water en daar bovenop een hittebestendige kom/bak in het pannetje kunt zetten waar je de chocolade in smelt.

Het is belangrijk dat je water goed heet is maar het hoeft niet te koken. Als het begint te koken heb je kans dat het water in de pan overloopt. Zet je vuur dus wat lager als je water goed heet is.

Doordat de pan wordt afgesloten door de kom, kan de hitte van het water niet vrijkomen en verwarmt daardoor de kom, wat ervoor zorgt dat je chocolade zal smelten. Blijf goed doorroeren tot je chocolade mooi glad gesmolten is en je dus geen stukjes chocolade meer ziet.

Ik gebruik meestal chocolate chips, speciaal om te smelten, maar je kunt natuurlijk ook gewone chocoladerepen au bain-marie smelten. Breek dan eerst de reep in kleinere stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *