Risotto à la crème met Boursin
Hartige Recepten

Risotto à la crème met Boursin (alcoholvrij)

Voor dit risottorecept sta ik graag in de keuken. Wij thuis zijn echte Boursin liefhebbers en dachten: waarom niet door de risotto? Eenmaal geprobeerd, met een heerlijke uitkomst, staat deze risotto bij ons regelmatig op tafel. Dit recept is heerlijk vegetarisch, maar je kunt er ook kip, garnalen of andere soorten vis aan toevoegen of bij serveren!

Wat heb je nodig? (4-5 personen)

  • 2 blokjes tuinkruiden bouillon
  • 60-75g pijnboompitten
  • 100g rucola
  • 1 zoetpuntpaprika
  • 1 courgette
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1,5 tot 2 liter water
  • parmezaanse kaas (snippers)
  • Boursin (ik heb hier gewone Boursin knoflook en kruiden gebruikt 80g, maar voor een wat romiger effect kan je ook voor de kookroom variant gaan: de Boursin cuisine)
  • 80-100g risottorijst per persoon (ik heb hiervoor 2 zakjes van 250g risottorijst met tomaat en olijven van de Jumbo gebruikt, gewone risottorijst of een andere variant kan natuurlijk ook!)
  • wokpan
  • maatbeker (1L)
  • zout en peper (of chilipoeder)

Voorbereiding

Begin met het klaarmaken van de bouillon. Voeg 1 bouillon tablet toe aan 1 liter warm/heet water. Laat de bouillon intrekken terwijl je de ui, courgette en paprika in kleine blokjes snijd. Zet 2 pannen op het vuur, 1 wokpan voor de risottorijst en een koekenpan voor het roosteren van de pijnboompitten.

Bereiding van de risottorijst

Schenk een klein laagje olijfolie in de wokpan. Bak de risotto glazig en voeg ongeveer 500ml bouillon water toe. Roer goed door, de risottorijst zal het bouillonwater opnemen.

Rooster ondertussen je pijnboompitten op een laag vuurtje goudbruin. Als deze klaar zijn schenk je ze over in een bakje om later te gebruiken. De pan kun je gebruiken voor het bakken van de groente.

Telkens als je merkt dat de rijst meer vocht opneemt, schenk je zo’n 200 à 300ml bouillonwater eraan toe. Blijf regelmatig roeren zodat de rijst het bouillonwater gelijkmatig opneemt.


Is de bouillon (bijna) op? Zorg dan dat je op z’n minst nog 500ml bouillonwater klaar hebt staan. Na ongeveer 1,5 liter bouillon zou de rijst zo goed mogelijk gaar moeten zijn. Proef dit even! Is de rijst nog wat korrelig? Dan heeft het nog wat water nodig.

Risotto met Boursin, rucola en pijnboompitten.

Bereiding groente (en evt. kip/vis)

Bak ondertussen in de andere pan met een scheutje olijfolie alvast de groente (en evt. kip/garnalen). Voeg zout en peper/chili toe naar smaak. Snijd/hak de rucola iets fijn en houdt deze nog even achter de hand (bewaar evt. nog wat ongesneden rucola blaadjes voor de garnering).

Serveren

Als de risottorijst gaar is, kun je de Boursin toevoegen en door de rijst roeren. Voeg daarna de gesneden rucola toe, roer dit nogmaals goed door en laat nog ongeveer 2 minuutjes op een laag vuur staan. Voor het serveren kun je de risotto garneren met wat rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *