truffelrisotto
Hartige Recepten

Truffelrisotto (vegetarisch)

Ja, ik ben dol op risotto en stond dan ook te popelen om dit nieuwe recept voor jullie online te gooien! Het resultaat: ik ben fan๐Ÿ˜ Mijn eerdere risottorecept was al een succes, maar geloof me: dit recept wil en moet je geprobeerd hebben. Het maken van risotto wordt vaak gezien als een hele klus maar met dit recept heb je in 5 stappen een heerlijke risotto op tafel staan!

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

  • truffelolie (ik gebruikte die van Monin)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • bosui
  • pijnboompitten
  • parmezaanse kaas (vlokken)
  • paddenstoelenbouillon
  • 300-325g risottorijst
  • optioneel: droge witte wijn (beetje voor erin, beetje voor tijdens het koken๐Ÿ˜œ)
  • optioneel voor extra truffelsmaak: witte truffel roomkaas van Philadelphia (limited edition) of gebruik truffelpasta gecombineerd met naturel roomkaas.

Bereiding (stap voor stap)

1. Meng 2 bouillon blokjes met 1 liter heet water. Zet een grote wokpan op het vuur met een flinke scheut truffelolie en pers hierin de knoflook uit. Bak de rijst eerst glazig op middelhoog vuur in de olie en voeg dan (eventueel) een scheut witte wijn toe en laat de rijst dit opnemen.

2. Voeg daarna 200 a 300 ml water toe aan de rijst en laat dit opnemen. Net als met elk ander risottorecept blijf je telkens de bouillon toevoegen aan de rijst nadat de bouillon bijna is opgenomen. In totaal gebruik je zo’n 1,5 liter bouillon maar doe dit vooral op gevoel en smaak!

3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Als deze mooi goudbruin zijn kun je de pijnboompitten apart leggen en de pan gebruiken om in een laagje olijfolie plakjes kastanjechampignons knapperig te bakken met wat zeezout en peper. Deze gebruik je later ter garnering (ook dit is optioneel, maar wel heel erg lekker) ;).

Blijf ondertussen altijd goed roeren door je risotto zodat hij niet aankoekt aan de onderkant en zorg dat je altijd nog genoeg bouillon achter de hand hebt!

Het recept lees je verder onder de foto.

4. Snijd de courgette en de overige champignons in kleine blokjes en hak de onderkant (witte ui-gedeelte) van 5 bosuitjes fijn. Het bovenste, groene gedeelte van de bosui, snijd je in ringetjes voor de garnering.

5. Als je risotto bijna klaar is kun je deze groenten kort wokken met wat peper en zout in de koekenpan. Voeg de groente samen met de pijnboompitten toe aan de risottorijst en roer dit goed door.

Serveer je risottorijst met nog een vleugje truffelolie, de krokant gebakken champignons, wat parmezaanse kaas en bosui ringetjes! Zoals ze in Italiรซ zouden zeggen:

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *