Hartige Recepten

Gevulde courgette

Deze heerlijke gevulde courgette is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook nog hartstikke gezond & lekker! Maak jouw gevulde courgette ook heel makkelijk vegetarisch door het gehakt te vervangen met vegetarisch gehakt (bijvoorbeeld van het merk Quorn) of extra groenten. Bij ons staat dit gerecht regelmatig op tafel en geloof me, het blijft smullen..

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 courgettes
  • 250g gehakt (of vegetarisch gehakt/extra groente)
  • 1 rode/gele paprika (ik heb in mijn recept zowel rode als gele paprika gebruikt voor een kleurrijk effect)
  • helft van een middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
  • 80g geraspte kaas
  • paprika poeder
  • cayenne peper (vers of poeder)
  • zout

Als je een bijgerecht erbij kookt zoals aardappels of rijst, halveer dan de bovenstaande hoeveelheden (zelf maak ik wel eens aardappels erbij, ook uit de oven, en dan vind ik eigenlijk een halve courgette meer dan genoeg voor 1 persoon).

Bereiding

Leg alvast je bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ยฐC (boven- en onderwarmte). Halveer de courgette en hol deze uit*. Let op dat je de courgette goed uitholt anders krijg je een hele dikke rand courgette en laat je weinig ruimte over voor de vulling. Snijdt of pers de knoflook en snijdt de paprika en ui in kleine blokjes (en de peper mocht je verse cayennepeper gebruiken).

*Tip: weggooien is zonde, daarom snijd ik de overgebleven inhoud van de courgette in kleine blokjes. Deze bewaar ik in de koelkast of vriezer (ligt eraan wanneer je het wil gebruiken) om later te gebruiken voor bijvoorbeeld in een lekkere groentesoep, quiche of door je wokgroente.

Zet een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Bak hierin allereerst de gesneden ui glazig en voeg daarna het gehakt toe. Kruid het gehakt met een beetje paprikapoeder, zout en cayennepeper (als je geen verse cayennepeper gebruikt). Voeg de paprika toe en bak het gehakt rul.

Vul de courgettes met de gehaktvulling en strooi hier de geraspte kaas overheen. Bak de courgettes 15 minuten op 180 ยฐC (zelf vind ik het erg lekker als de kaas een beetje knapperig is, daarom zet ik mijn oven de laatste 3-5 minuten nog even op de grillstand).

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *