Hartige Recepten

Groene pasta met spinazie-roomsaus en kip

Een heerlijke pasta met veel groente, en dus genoeg vitamientjes! Wat wil je nog meer? Geen saus meer uit een potje want met dit super makkelijke recept heb jij zo een heerlijke pasta met spinazie-roomsaus op tafel staan, boordevol groente!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200g penne of andere pastasoort
  • 200g diepvries spinazie ร  la crรจme
  • 150g diepvries broccoli roosjes
  • 1 ui
  • ยฝ courgette
  • 20g pijnboompitten
  • 200ml light kookroom
  • 200-225g kipfilet
  • geraspte kaas
  • verse knoflook of knoflookpoeder
  • peper en zout

Bereiding

1. Rooster de pijnboompitten in een grote koekenpan (let goed op, hussel regelmatig door elkaar want voor je het weet zijn ze donkerbruin!)

2. Ontdooi de broccoliroosjes door ze in een bakje met gekookt water te laten weken. Snipper ondertussen de ui, snijd de kip in blokjes en courgette in kwartjes.

3. Als de pijnboompitten klaar zijn leg je deze apart in een schaaltje. Gebruik de pan om in een laagje olie de kip aan te bakken.

4. Als de kip rondom is aangebakken voeg je de ui de toe. Na ongeveer 5 minuten kun je de courgette en de broccoli toevoegen. Voeg een beetje knoflook(poeder), peper en zout toe aan de kip en groenten.

5. Kook de pasta volgens de verpakking en zet een klein steelpannetje op het vuur. Hierin verwarm je de spinazie.

6. Als de spinazie opgewarmd is kun je de kookroom toevoegen. Laat deze erbij opwarmen en laat het een paar minuutjes zachtjes koken.

7. Als je de pasta hebt afgegoten voeg je eerst je spinazie-roomsaus toe aan de pasta, en daarna voeg je de kip en groenten toe. Roer dit goed door.

8. Breng eventueel op smaak met nog wat extra knoflookpoeder, peper en zout en serveer met de pijnboompitjes en geraspte kaas! Een heerlijk bordje pasta zo toch?

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *