Zoete Recepten

Apple Cinnamon Rolls

Dit heerlijke recept voor cinnamon rolls met appel is een mooie combinatie tussen een koffiebroodje en zoete kaneelbroodjes. Ze zijn erg eenvoudig te maken en ook nog eens snel klaar, binnen een halfuur heb jij heerlijke verse cinnamon rolls op tafel staan!

Wat heb je nodig? Voor 6-8 stuks

  • Blik croissantdeeg
  • 80g ongezouten roomboter (zacht/op kamer temperatuur)
  • 2tl kaneelpoeder
  • 1tl speculaaskruiden
  • 1 Appel
  • 50g (licht)bruine basterdsuiker
  • Rozijnen (eventueel)

Vanilleglazuur:

  • Poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2-4 el melk

Verwarm de oven voor op 200ยฐC (heteluchtoven).

Meng de 80g boter (zorg dat deze goed zacht is!), de kaneelpoeder en speculaaskruiden door elkaar.

Snijd de appel in kleine blokjes van ongeveer 5 tot 10 millimeter.

Rol het croissantdeeg uit en smeer de kaneelboter over het croissantdeeg, strooi hier wat lichtbruine basterdsuiker overheen en daarna de stukjes appel (en evt. paar rozijnen).

Rol het deeg op. Hoe langere rol je maakt, hoe breder je rol en dus hoe groter je cinnamon rolls. Snijd de cinnamon rolls in plakken van ongeveer 2 tot 3 centimeter.

Een leuke tip: als je je cinnamon rolls wat minder dik maakt (kleinere rol), kun je ervoor kiezen om ze iets breder (3 tot 4 centimeter breed) te snijden en af te bakken in een cupcakevormpje. Leuk om uit te delen/te serveren en handig om te bewaren!

Apple Cinnamon Rolls

Leg de cinnamon rolls met genoeg ruimte uit elkaar op een bakplaat met bakpapier.

Bak de cinnamon rolls gedurende 8 tot 10 minuten af op 200ยฐC (heteluchtoven).

Meng voor het glazuur de poedersuiker (begin met 100g) met de vanillesuiker, en voeg hier steeds 1 el melk aan toe. Roer door totdat het glazuur een mooi dik en stroperige substantie is. Is je glazuur te waterig? Voeg er dan nog wat poedersuiker bij, als je glazuur te dik is voeg je nog een kleine el melk toe.

Laat de cinnamon rolls minimaal 5 minuten afkoelen en giet daarna het glazuur in dunne stroken over de cinnamon rolls.

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *