Zoete Recepten

Pindarotsjes met een twist

Pinda’s en chocolade.. een te lekkere combinatie! Daarom ben ik dol op pindarotsjes. Ongezouten pinda’s en chocolade in huis? Dan kun je al aan de slag! Ik besloot het nèt even wat anders te doen, namelijk met wat extra ingrediënten. Daar kwamen de melkchocolade pindarotsjes met cappuccino kruidnoten uit voort, en de pure chocolade pindarotsjes met stukjes karamel fudge, voel je de chocolade al smelten in je mond?

Wat heb je nodig? (voor 12-16 stuks)

  • 100g pure (smelt-)chocolade
  • 40g karamel fudge blokken (in kleine stukjes gesneden)
  • 50-60g pinda’s
  • 100g melk (smelt-)chocolade
  • 30g cappuccino kruidnoten (in kleine stukjes gesneden)
  • 50-60g pinda’s

Bereiding

Smelt de chocolade (puur of melk) au bain-marie en leg ondertussen alvast een plaat met daarop een vel bakpapier klaar. Snijd de kruidnoten en de karamel fudge blokjes in kleine stukjes (ongeveer ter grootte van een pinda).

Voeg de pinda’s en je extra ingrediënt toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door en schep daarna met een eetlepel het mengsel in kleine hoopjes (rotsjes) op de plaat met bakpapier. Als je merkt dat de chocolade van je rotsje snel uiteen loopt, kun je nog wat extra pinda’s/ingrediënten toevoegen aan je mengsel zodat het wat steviger wordt en beter als een rotsje gevormd kan worden.

Laat de pindarotsjes 5 minuten buiten de koelkast afkoelen en zet daarna minimaal een halfuur in de koelkast voor serveren/opeten.

Bij mij staan ze nu gezellig op de salontafel voor wat lekkers bij de koffie/thee maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de koelkast bewaren.

Wees creatief! Je kunt natuurlijk zelf ook spelen met ingrediënten toevoegen aan je pindarotsjes. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd fruit, andere soorten noten, stukjes koek of stroopwafel etc. Wat voor pindarotsjes ga jij binnenkort maken? Laat het weten in de reacties!

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *