Zoete Recepten

Kokosmakronen in 3 simpele stappen

Hebben jullie ook wel eens dat je visite verrwacht maar niks lekkers in huis hebt voor bij de koffie? Of zin om even snel iets lekkers te bakken voor jezelf, of misschien voor een ander? Dan heb je natuurlijk geen zin om drie uur ik de keuken te staan om een hele taart, cake of koekjes te bakken. Kokosmakronen zijn super simpel om te maken, en ook nog eens snel klaar!

Heerlijk voor bij de koffie of thee, maar ook super leuk om in een transparant folietje cadeau te geven aan iemand. Dit doe ik wel eens wanneer een vriendin graag een cadeaubon wil van die ene winkel, of een nichtje die graag geld voor haar verjaardag wil. Ik vind het altijd zo kaal om alleen een cadeaubon of een kaart met geld te geven! Bak er een paar af, verpak ze in wat transparante folie, strikje eromheen en tada! Een leuk zelfgemaakt kleinigheidje erbij.

Ik maak vaak wat kleinere kokosmakronen maar je kunt natuurlijk spelen met de grootte! Let dan wel op dat je baktijd kan verschillen.

Het recept bestaat uit drie ingrediënten en drie stappen. Makkelijker kan niet!

Wat heb je nodig? (voor 12-14 kokosmakronen)

  • 100g geraspte kokos
  • 100g witte kristalsuiker
  • 2 eieren (eiwit)

    extra nodig: bakpapier en bakplaat, kom om in te mengen, pollepel en eetlepel.

Bereiding

Verwarm de (hetelucht-) oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte).

  1. Meng de kokos en de suiker door elkaar en voeg hier het eiwit aan toe van twee eieren. Roer dit door met een pollepel tot je een grof mengsel hebt.

  2. Schep een klein beetje van het mengsel op een eetlepel. Vorm het mengsel op de lepel of in je handen tot een bolletje. Ik vind het zelf fijn om een lepel te gebruiken omdat je zo een mooie vorm makroon krijgt en doordat je met 1 hand de lepel vasthoud en met de andere hand de makroon vormt, heb je maar 1 plakkerige hand en hou je de ander schoon ;).

  3. Leg de gevormde makronen op een bakplaat met bakpapier en bak 12 tot 15 minuten af in de oven tot ze een mooi goudbruin krokant laagje hebben gekregen.

Misschien vind je dit ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *